Om aan ieders wensen te kunnen voldoen, zijn de plateauwagens verkrijgbaar in verschillende afmetingen en draagvermogens. Bij de ontwikkeling van de plateauwagens is gebruik gemaakt van geavanceerde technieken en zijn de aanhangwagens uiteraard uitvoerig getest, onder meer op een testbaan en een zogenoemde rollenbaan. Zo zijn we zeker van een veilig product.

Klik hier voor de modellen

Stabiliteit
De plateauwagen heeft een zeer stabiele wegligging. De stevige constructie van het chassis met een V-dissel van 145 cm zorgt hiervoor. Het chassis is door een robot gelast en volbad verzinkt.

De gemonteerde assen en oplooprem zijn van hoogwaardige kwaliteit en maken soepel rijden en remmen mogelijk. Bij de keuze van assen van de PSX 1300 en de PSX 2000 is een royale reserve ingecalculeerd. Hierdoor is het draagvermogen van de assen hoger dan het totaal draagvermogen van de aanhangwagen. Zo wordt bij het type PSX 1300 een as met een draagvermogen van 1.500 kilogram gemonteerd en bij de PSX 2000 zijn dat twee assen met elke een draagvermogen van 1.300 kilo. Voor extra stabiliteit is de bodemplaat, die bestaat uit één houten plaat van 15 millimeter dik, ondersteund door meerdere langsliggers en dwarsdragers.

Veiligheid
Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Anssems Aanhangwagens B.V. Als het om veiligheid gaat, telt niet alleen de stevige constructie van de aanhangwagen, maar is het vooral ook van belang om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Om dat te bereiken, is de verlichting, die volgens EG-richtlijnen wordt gemonteerd, uitgebreid met zogenoemde zijmarkeringslichten. Deze zijmarkeringslichten zijn ook zichtbaar als de zijborden neergeklapt zijn. Moet u bijvoorbeeld in het donker laden, dan wordt u toch gezien. Dat is wel zo'n veilig idee.

Optimaal laadvolume
Doordat de laadvloer zich boven de wielen en banden bevindt, ontstaat een groot laadvolume. De plateauwagen is daarom uitermate geschikt voor het laden van bouwmaterialen of tuinafval. Bovendien is de laadvloer te verlengen, door het achterbord neer te klappen en op de uittrekbare kokers te laten steunen. Het neergeklapte voorbord rust op de dissel. Zo ontstaat voldoende ruimte om lange delen, zoals steigerplanken, toch veilig te vervoeren en behoren problemen met een te korte aanhangwagen voorgoed tot de verleden tijd!

Gebruiksgemak
Doordat de borden rondom neergeklapt kunnen worden, is het laden en lossen zeer eenvoudig. Er hoeft namelijk niet over de borden heen getild te worden. Een ander voordeel is dat met een heftruck geladen en gelost kan worden. Bovendien is beschadiging van de borden en verlichting niet meer mogelijk, want die bevinden zich geheel onder de bak en dus buiten het bereik van de heftruck.

Het vastbinden van de lading kan snel en veilig bij deze plateauwagens. Hiervoor zijn acht bindogen onder de vloer en acht bindhaken in de vloer gemonteerd. Ze zijn allebei voor zowel touw als spanband geschikt. De bindhaken zijn perfect te gebruiken voor het vastbinden van bijvoorbeeld pallets. Ook komen ze goed van pas als een huif op de aanhangwagen is gemonteerd. De bindogen zijn weer handig, indien een groot gedeelte van de lading boven de borden uitsteekt, zoals dat bij snoeihout het geval kan zijn. U heeft zo altijd de juiste bindhaak of bindoog binnen bereik.

Verschillende modellen
Anssems Aanhangwagens B.V. heeft drie verschillende modellen plateauwagens ontwikkeld, te weten PSX 1300, PSX 2000 en PSX 3000. Ze zijn alle drie geremd en in verschillende afmetingen uitgevoerd.

De PSX 1300 is een enkelasser met een totaal draagvermogen van 1.300 kilogram. De aanhangwagen is uitgevoerd met kleine wielen en banden, wat een lage laadvloer als resultaat geeft. De andere twee types, met een draagvermogen van respectievelijk 2.000 en 3.000 kilogram, zijn beide tandemassers, waarvan de PSX 3000 eveneens verlaagd is uitgevoerd. De plateauwagens worden standaard uitgevoerd met 30 cm hoge aluminium borden, die rondom neerklapbaar zijn.

Klik hier voor foto's